Web Hosting Nedir Ne İşe Yarar Gibi Bilgileri Bulabilir, Web Hosting Paketlerimiz ve Lokasyonlar Hakkında Bilgi Alabilir İstediğiniz Web Hosting Paketini Satın Alabilirsiniz.. ... Detaylar
Google Adwords Yönetimi Sadece Harcayacağınız Parayı Yönetmek Değil Aynı Zamanda Doğru Strateji ile Doğru Kelimelerde Çıkmak ve Daha Az Bütçe ile Daha Çok İnsana Hitap Etmektir.. ... Detaylar
Google Adwords Kalite Puanı Nedir ? Ne İşe Yarar. Kalite Puanını Arttırmak İçin Neler Yapılmalı.. Hepsi Bu Makalemizde ...
Google Adwords Kalite Puanı sitelerinize google reklamı verirken google ın uyguladığı bir pr ( page rank ) değeridir. 10 üzerinden sayfanıza üç kategoride puan verir..
1 - Beklenen Tıklama Oranı
2 - Reklam Alaka Düzeyi
3 - Açılış Sayfası Deneyimi
Google bu 3 başlıkta sitenizin ne kadar başarılı olduğunun bir ortalamasını alarak size 10 üzerinden değer biçer.. Bu değer ne kadar yüksekse reklamınız daha az bütçe ile o kadar öne çıkar, ne kadar düşükse reklamınız daha fazla bütçelerle geriye doğru atılır..
Peki Bu başlıkları biraz açacak olursak :
1 - Beklenen tıklama oranı : Google aramalarında reklamlarınız gösterildiğinde bu reklamları gören kullanıcıların reklam metinlerinize olan ilgisini gösterir desek doğru bir tabir olacaktır.. reklam metinleriniz görünen url niz ne kadar çekici geliyor ve gören kullanıcıların kaçı sizin reklamınıza tıklıyor.. Bu değer ölçümüdür.. Google adwords ve Search konsolda TO şeklinde yazar ve yüzdelik bir değer gösterilir.. Bu değer düşükse reklam metinlerinizi yada görünen url kısımlarını değiştirerek işe başlayabilirsiniz..
2 - Reklam alaka düzeyi : Bu başlık hem reklam metninizi hem reklam anahtar kelimenizi hemde sitenizi ilgilendiren bir durumdur.. Google bu ölçümde şuna dikkat eder : Reklam metinleriniz ve url niz ile anahtar kelimenizin uyumu.. Bu kalite puanını arttırmak için tek reklam grubunda tüm anahtar kelimelerinize yer vermek yerine.. her anahtar kelime grubunuza yönelik reklam grubu oluşturmanız olacaktır.
3 - Açılış Sayfası Deneyimi : Buda reklam verdiğiniz anahtar kelimeye tıklayan insanların sitenizde ne kadar kaldığı ve aramayı bitirip bitirmediğine dair puanlama tipidir.. Örneğin web tasarım diye arama yapan kullanıcının sitemize girdikten sonra aramayı bitirmesi sonuca ulaşıldığı anlamı taşırken, erkenden siteden çıkıp başka sayfaları kontrol etmesi anahtar kelimenin sitede karşılığının olmadığı anlamını taşır.. Bu puanı yükseltmek için sitenizde olmayan içeriklere anahtar kelime oluşturup reklam VERMEMELİSİNİZ..
Umarım Kaliteli ve Basit Bir Anlatım Sunmuşuzdur..
Google Seo Uyumlu Web Tasarım ve Seo Uyumlu Web Sitesi Ne Demek.. Seo Uyumlu Web Dizayn Paketleri. ...
Seo Uyumlu Web Sitesi ve Seo Uyumlu Web Tasarım Dediğimizde Aklımıza Web Tasarım Trendleri Arasında Yeni Kodlama Biçimine Uygun ve Google vb. Arama Motorlarının Kolay İndexleyebileceği Sayfalar Oluşturma Mantığı Gelmeli..
Bu Kodlama Düzeninde :
Açık ve Anlaşılır Kod Yazmak,
Başlık Etiketlerine ve Title, Descreption Gibi Etiketleri Dikkatli ve Sayılı Kullanmak
Sayfa Hata Oranlarını Minimize Etmek
Mobil ve Tablet Uyumlu Web Sayfası Oluşturmak
Olabildiğince Az Görsel Kullanıp Daha Çok İçeriği Göstermek
Sayfa Yüklenmesini Ağırlaştıracak Js ve Css lerden Kaçınmak.
Yatar.. Bu Temel Kriterlere Uyumlu Hazırlanmış Web Sayfalarına Biz Seo Uyumlu Web Tasarım yada Seo Uyumlu Web Sitesi Diyoruz..
Domain Yaşının Seo ya Etkisi Nedir.. Doğru bir Google Seo Çalışması İçin Domain Yaşının Kaç Olması Lazım.. Google Seo ve Domain İlişkelendirmemizi Makalemizden Okuyabilirsiniz.. ...
Domain yaşı çoğu firma tarafından bilinmesede Google Seo açısından en önemli.. Birçok firma bize gelerek seo çalışması yaptırmak istediğinde şu cümleyi duyuyoruz..
- Benim web sayfam yok önce bana bir web sayfası yap sonrada google da birinci sayfada çıksın..
Firmaların hızlı bir şekilde googleda görünme çabasını takdir ediyoruz elimizden gelen herşeyide yapıyoruz ama doğru bir çalışma yapabilmemiz ve hızlı verim alabilmemiz için domain yaşı burda devreye giriyor..
Domain yaşınız ne kadar eski ise ( 5 sene ve üzeri ) Google Seo başarınız yüksek, Görüntüleneceğiniz sayfada ilk sayfa yada yakınları olacaktır..
Burda Google şuna bakıyor ; bir firma ne kadar eski ise o kadar güvenilirdir.. ( tabi daha önce hile ile bişeyler yapmadıysa )
Bunu gerçek hayatımızdan örneklendirecek olursam ;
- Herhangi bir caddede firmanız var. Sağ tarafınızda 10 senelik bir komşunuz diğer yanınızda 3 ay önce taşınan bir komşunuz olduğunu düşünün.. İşlerinin kötü gittiğini ve sizden destek isteseler.. Borç gibi.. Hangisine borç vermekten çekinmezsiniz. Hangisine Güvenirsiniz ?
Google'da güven ve iş bilirlik açısından güven duygusunu biraz domain yaşına endexlemiş desek yanlış bir tabir kullanmış olmayız..
Aynı Zamanda Domaininizin ileriye dönük kaç sene daha sizde kalacağıda Google Seo puanı açısından belirleyici faktörlerden biri olacaktır..
Bu Piyasada daha kaç sene hizmet vereceğinizi gösterdiği için Google Seo açısından önemlidir..
Yeni Açılan web sayfaları çıkmazmı gibi soruların kafanızda canlandığını düşünüyorum..
Tabiki çıkacaktır ama Uğraşısı daha zor, daha uzun süreç gerektirir ve Ücretide o kadar yüksek olur..
Hazır Web Sitelerinin Yararları ve Zararları Başlıklı Bu Yazımızı Okumadan, Web Sitesi Anlaşması Yapmayın.. Hazır Web Sayfalarının Firmanıza Artılarını ve Eksilerini Tek Tek Anlatmaya ÇalıŠ...
Hazır web sayfaları adı üzerinde kurulumu ve hazırlanışı basit emek harcanmadan kurulan ve en azından web tasarımcılar tarafından kolay kontrol edilebilen web sayfası yazılımlarıdır..
Bu yazılımların başında : Wordpress, Joomla, Drupall, opencart gibi yazılımlar gelmektedir. Peki bu yazılımlar ne işe yarar karları ve zararları nelerdir onları inceleyelim hep birlikte..
Bu Hazır yazılımlar internetten bedava olarak dağıtılan ve indirilen yazılımlardır. kurulumları yaklaşık 10 dk sürmekte.. Firmanıza özel hale getirilmeside yaklaşık olarak 1 gün sürmektedir. Genelde de 1 günlük emeğe göre fiyatlandırılır. Ve çok uygun rakamlara bu web sayfalarının sahibi olabilirsiniz.. Kurulumu ve kullanımı bu kadar hızlı ve uygun fiyatlı olmasına rağmen uğraşısı çok olan web sayfalarıdır.. Açık kaynak kodlu yazılımlar her zaman hack ( bozulma, bozma ) uygun web sayfalarıdır.. Bu yüzden de sürekli yeni sürümleri ( update ) çıkmaktadır.. Bu güncellemeleri ( ayda bir ) yapmamak sitenizin hackerlar tarafından açık hala gelmesine yol açacaktır.. Kişisel bazda siteler için bile en uygunsuz durumken bu firma profilinizin hackten nasıl etkileneceğinin hayalini kurmak tamamen sizin hayal gücünüzle sınırlı olacaktır..
Web sitenize girdiğiniz de hacklenmiştir yazısı o kadarda büyütülecek bi hayal olmayacaktır.. Büyütmek istenirse de web sayfanıza girdiğinizde pornografik ögeler içeren bir sayfaya yönlendirilmesi itibarınıza en zarar verecek hack türlerinden biri olacaktır..
Ayrıca hazır web sayfalarının yönetimi firma sahipleri yada bu iş ile ilgilenen elamanları için gayet zor olmaktadır. Yönetim paneli anlaşılır değil ve giren kullanıcının bilgi seviyesinin çok üzerinde yapılardır. HTML ve CSS bilmeden o panelden göze hoş gelir bişey yapmak neredeyse imkansız bir hal almaktadır..
Gelelim GOOGLE SEO açısından incelemeye
Hazır Web Sayfaları Özellikle WordPress Çok Amaçlı olarak kullanıldığından içerisinde sizin işinize yaramayacak kullanmadığınız birçok css ve jscript kodları barındırmaktadır. Normalde 3 Jscript 2 Css ile Tamamlanabilecek web sayfaları gereksiz yere 20 Jscript 20 Css ile şişirilmekte buda web sayfalarının yavaş açılmasına yada sorunlar yaşanmasına sebebiyet verebilmektedir.. Örneklendirecek Olursak Şehir içinde tırla gezmeye benzer.. Google Seo anlattığımız makalemizde site yavaşlamasının etkilerini zaten anlatmıştık.. Bakınız Google Seo
Ayrıca Bu Gibi Yazılımlarda Kullanılan Jscriptler Sık Sık Google Güncelleştirmelerine takılarak sitenin google dan yasaklanmasına sebebiyet verebilmektedir..
Genelde Google Seo çalışması yapan firmalar Wordpress kurduklarında Seo da çıkacağını zanneder.. En büyük yanlışta budur.. Eğer Web sayfanızın Google'da Çıkmasını istiyorsanız kesinlikle kodu az içeriği fazla olan özel yazılımlar tercih etmelisiniz.. Düşünün ki bizi arayan, bize mail atan müşterilerimizin %95 i wordpress kullanmakta.. Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen sizde :-)
Gelelim Konunun Özetine
Eğer Cevabınız şu ise : " Kardeşim benim web sayfam ucuz olsun, hemen açalım 2. güne sarkmasın. Googleda çıkmak filan umrumda değil, Yarın birgün hacklense başka sitelere yönlendirilsede benim için Sorun değil... " hazır web siteleri sizin için biçilmiş kaftandır..
Daha Ciddi El Emeği Gerektiren ve profosyonel çalışmalar için ise bizimle irtibata geçebilirsiniz :
Seo ile Birleştirilmiş Kısacası Seo Alt Yapılı Web Tasarım Nedir ? Temelleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Neler ? ...
Seo Web Tasarım yani Seo Web Dizayn web siteleri hazırlanırken seo kurallarına göre hazırlama işidir. Kısacası web tasarımda google'ın getirdiği yeniliklere arama motorlarının isteklerine cevap verecek şekilde web tasarım şemasının çizilmesi ve hazırlanması işidir..
Buna örnek verecek olursak :
- Normalde web sayfalarında resimlere verilen alt etiketi kullanıcılar tarafından görüntülenemez ve görülemez. Ama arama motorları tüm resimlerde alt etiketi yani o resmin neye ait olduğunu belirten yazı mutlaka isterler
- Sitelerde neredeyse tüm linklerde kullandığımız title etiketi.. Kullanıcılar bir linkin üzerine geldiklerinde ve beklediklerinde görebilirler.. çok elzem değildir kullanıcılar için ama arama motorları muhakkak ister.
- sitedeki title ve descreption etikletleri. Kullanıcı arama motorundan girmediği sürece yada tarayıcının üzerindeki yazıya dikkat etmediği sürece göremezler.. Ama arama motorları muhakkak sitede bulunmasını isterler.
Bu ve Bunun Gibi birçok konuya dikkat ederek web sitesi tasarlama işine biz seo web tasarım yada seo web dizayn diyoruz..
Kısacası seoya uygun seo alt yapısı olan web sitesi yapmak.
Google Aramalarının En Çok Yapıldığı Terimlerden Olan "Uygun Fiyata Web Sitesi" yada "500TL ye E-Ticaret Sitesi" Gibi Gibi Başlıklar Neyi İfade Ediyor Neyi Anlatıyor Gelin Birlikte İnceleyelim.. Bu ...
Birçok firma sahibi google aramalarında " uygun fiyata web sitesi " yada "ucuz web sitesi " gibi terimleri kullanıyor.. Peki bu aramaları yaparken yada web sitesi yaptıracağı firmayı seçerken bu yöntemle aramak doğru mu ? Seçimini neye göre yapmalı bunu kısaca izah etmek istiyorum..
Kitabın ortasından konuşmak gerekirse ucuz web sitesi diye bişey yoktur.. Az emek diye birşey vardır.. Yeni bir web sayfası yaparken müşterilerimizden aldığımız ücretin yaklaşık olarak 250 - 300 TL lik kısmı hosting ve domain dediğimiz bizimde giderlerimizdir.. Üzerine Çektiğimiz Ücret tamamen el emeğimiz, verdiğimiz emektir. Bu nedenle bir müşterimize uygun web sayfası yapmamız için emeğimizden kısmamız az emek harcamamız gerekmektedir. "Ne kadar ekmek o kadar köfte" Sözü herhalde bu yapılacak işin ne kadar kaliteli yada ne kadar göze hoş geleceğini açıklamaktadır..
Biz web tasarım şirketleri, herhangi bir malzeme yada fiziksel bir madde kullanmıyoruz.. Muadili bi parça takmıyoruz yerine.. Yada bu web sayfasından daha az para alıyorum : daha az cola içeyim Demiyoruz.. İstenilen Ücret Tamamen "harcadığımız zaman" ve "Zaman = Sermaye" olduğu için yaptığınız bu arama ve seçimleriniz web sayfanızın kalitesini belirleyen en önemli faktördür..
Özellikle bazı web tasarım firmalarının fiyatları bu kadar kırmasında temel etken ise emeksiz web sayfası dediğimiz hazır sistemlere yönelmektir.. Hazır sistemler zamandan tasarruf etmeye emekten tasarruf etmeye yaramaktadır.. Şimdi aklınıza şu soru geldi.. " Benim İçin Zararı Ne ? " Bu Sorunun Cevabınıda Hazır Web Siteleri Makalemizde Bulabilirsiniz..
Sözün Özü Eğer Doğru Bir Çalışma Kurumsal Bir Kimlik Yada Amaçlarınızı ve Hedeflerinizi Yansıtan Bir Web Sayfası İstiyoırsanız Mutlaka Verdiğiniz Ücretin Web Sayfanızın Kalitesini Belirleyeceğini Unutmayın..
Veri sorumlusu sıfatıyla tarafımızca toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verileriniz için KVKK'nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca faaliyette bulunmaktayız. Detaylar